Közélet és mi egy más...

Közélet és mi egy más...

Egy tragedia bagatelizalasa

2017. december 29. - Istvan Gulyas


https://most.hu/articles/view/ezert-olte-meg-disznoolo-pisztollyal-a-feleseget-a-magyar-kriminalisztika-egyik-legborzalmasabb-esete-nemreg-tortent

https://index.hu/belfold/2017/12/27/megolte_feleseget_egy_szekkutasi_ferfi/

Az esemeny egy szornyu csaladi dramat ir le. A helyszin Szekkutas, ahol tortenetesen gyermekeveimet toltottem. Az aldozatot pedig jol ismertem. Mindenki, aki ismerte egy nagyon kedves es bajos teremteskent emlekezik ra.

A tortenet masik szereploje, a ferje, aki nehany napja ugy vegzett a lannyal, mint ahogy egy allattal szoktak, vagyis egy disznovagasokon haszalt pisztollyal fejbelotte. Nehez elkepzelni ennel brutalisabb gyilkossagot. Ket gyermekuk is volt, akik most edesanya nelkul maradtak. 

A fenti cikk a "szokasos" szerelemfeltest emlegeti. Duhit ez a kifejezes. Szerelemfeltes szerintem, azt jelenti, hogy a szerelmunk erdekeben valami olyasmit csinalunk, amivel meg szeretnenk erositeni a kapcsolatot, ami lehet, hogy epp egy kicsit meggyengult. Pl.: viragot veszunk, kedvesen viselkedunk, stb

De semmikepp sem megolunk egy artatlan teremtest, es anyat.

Ezt valami egesz maskepp nevezik. Szerintem csaladon beluli eroszak egy formajanak, ahol az elkoveto erezve a kontrol veszteset, azzal probalja meg visszanyerni hatalmat, hogy megoli az aldozatot. Sajnos szinte hetente fordulnak ilyen es hasonlo esetek, amikor a ferfi azzal probalja meg az aldozatot "megbuntetni" vagy magahoz lancolni, hogy megoli. Kerul, amibe kerul. 

Es most, van egy szornyu tragedia, ahol egy artatlan lelek meghalt. Oriasi vesztesegel, ket kisgyermek, akik anya es lehet, hogy apa nelkul fognak felnoni. Es szamtalan csaladtag es barat, akik hatalmas veszteseget elhetnek meg a lany elvesztesevel.

A magyar allam felelosseget ebben a helyzetben nehez megkerulni, mert evek ota nem szandekozik ratifikalni az istambuli egyezmenyt, ami a csaladon beluli eroszak ugyekben hatekonyabb bevatakozast tudna hozni. Es, ahogy Nemeth Szilard fogalmaz, a Fidesznek esze agaban sincs az isztambuli egyezmenyt ratifikalni. 

Sajnos tanulsag most nincs az ugyben, fajdalom es erhetetlen szomorusag az igen. Remeny annyi, hogy talan meg ez en eletemben megerhetjuk, hogy a csaladon beluli eroszak kerdeskore nem egy csaladi maganugy lesz, ami senkire sem tartozik, hanem belatjuk, hogy ez igenis kozugy, mert ha nem foglalkozunk ezzel a kerdessel, akkor az akar vegzetes kimenetelekhez is vezethet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyaspisti.blog.hu/api/trackback/id/tr6713429235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása