Közélet és mi egy más...

Közélet és mi egy más...

A Madeline McCann ügyről...

2020. június 09. - Istvan Gulyas

https://index.hu/kulfold/2020/06/08/madeleine_mccann_christian_b_gyanusitott_gyilkossagok_eltuntek_szomszedok/

What We Know About the Developments in the Madeleine McCann Case ...

Most, hogy újra felkapta a sajtó ezt az ügyet, gondoltam írok róla én is, hamár annyi mindent elovastam, megnéztem erről ügyről. Elképzelhető, hogy ebből is sorozat lesz, mert nagyon sokrétű az ügy.

Madeline McCann egy angol orvos házaspár első szülött gyermeke, Madelinenek volt két testvére, akik ikrek voltak. Az eltűnése körül kialakult ügy minden idők legjobban dokumentált gyermekeltűnési ügye lett. 

Most itt azokon a dolgokon szeretnék végigmenni, amelyek a mainstream mediaból kimaradtak, és talán kevéssé ismertek a nagyközönség előtt.

Először is, amikor egy gyermekeltűnési ügy van, akkor az első dolgok egyike, hogy a szülőket, meg kell vizsgálni, hogy lehetett e közük Madeline eltűnéséhez. Úgymond ki szokták zárni őket a nyomozásból, amennyiben ártatlanok, akkor másra kelljen fókuszálni.  Itt szerintem, és még sok más szakember szerint sem történt meg a szülők alapos kivizsgálása. Igaz ugyan, hogy az anyát kihallgatták közvetlen az eltűnés után, de egyetlen kérdésre sem válaszolt  a Portugál rendőröknek. Még azokra sem, amivel nyilvánvalóan segíthette volna a nyomozást. A kérdés adódik, hogy miért is nem válaszolt egyetlen egy kérdésre sem? Majd jött az angol állam beavatkozása és rögtön politikai ügy lett az egészből, és innentől kezdve a Portugál rendőrséget elfogultnak lehetett beállítani. 

A következő érdekes rész, hogy, a szülők, és a barátaik tanuvallomásai hemzsegtek az ellentmondásoktól. Az egyik legjelentősebb, hogy a szülők, először azt mondták, hogy az ablakon keresztül jöhetett be az emberrabló, majd a rendőrség megállapította, hogy nem történhetett a idegenkezűség az ablakon keresztül, és ezután a vallomások megváltoztak és hirtelen az ajtón keresztül jöhetett be a behatoló.

Az egyik TV interjúból derült ki, hogy az anya egyszer sem ment le a partra keresni az allítólag eltünt lányát. Illetve, hogy képes volt aludni az eltünés után rövid időn belül. Egy amerikai pszichológus azt írta, hogy képtelenség, hogy valaki aludni tudjon a lánya eltűnése után, mert a pszichéje nem hagyja nyugodni, és folyton a lányára gondolna, ami állandó izgalomban, rémületben, félelemben és intezív állapotban tartaná. Azt mondta, hogy csak akkor tud valaki aludni, ha tudja, hogy a lánya már olyan helyzetben van, amin nem lehet változtatni, pl: meghalt.

Ezek eddig, szerintem mind érdekes adalékok, de a legjelentősebb bizonyítékot, Eddie és Keela nevű speciálisan képzett szaglókutyák szolgáltatták. Eddie és Keela kölyökkoruktól kezdve arra voltak kiképezve egy angliai szakember által, hogy kiszagolják a vért és a holtest illatát. A kutyák közel 300 alkalommal voltak hivatalos bevetésen és sohasem tévedtek korábban. Szerintem nem is nagyon tudnak, mivel nincs érintettésgük az ügyekben, csak ösztönösen végzik, azt, amire kiképezték őket. Szóval a felvétel megtalálható a neten, amikor Eddie és Keela bejelzi a haláleset színhelyét a szófa mögött, és Madeline ruháin, illetve a babáján. Azon a babán, amit a kutyák érkezése előtt egy nappal "véletlenül" Kate az anya kimosott. Képzeljük el, hogy a babán rajta lehetett a lánya illata, de Kate inkább kimosta. Miért is? 

A kutyák még jeleztek az autó csomagtartójánál is, aminek az érdekessége, hogy azt a bérelt autót pár héttel Madeline eltűnése után béreltek. Szóval vannak olyan teóriák, amik azt feltételezik, hogy Madeline holttestét az autóval szállíthatták egy olyan helyre, ahol a rendőrség nem találhatta meg. 

Ezt azért is feltételezték többen, mert elkezdett, Gerry és Kate nagyon magabiztosan nyilatkozni, a kezdeti kényelmetlen nyilatkozatok után. És ezt a nyugalmat adhatta az is, hogy ha nincs holttest, akkor ugye nehéz esetleg rájuk bizonyítani bármit is.

A Portugál nyomozó, aki kezdetben a nyomozást vezette is kiadott egy könyvet, amiben hasonlókat ír, amit itt is látszik. Be is perelték érte, és éveken át tartó pereskedés után végül kimondták, hogy a könyv forgalomban maradhat.

Ha jól tudom a szülők mindenkit bepereltek, akik felvetették annak a lehetőségét, hogy a gyermekük eltűnéséhez közük lehet. És a Madeline részére létrehozott alapítványba font milliók álltak rendelkezésükre ezekre a perekre.

Az egész ügy rendkívül jól le lett fedve az angol média által, egészen a youtube és közösségi média megjelenéséig, ahol számtalan szakértő elemezte ezt az estetet, és a kommentelők 95% ugyanarra a véleményre jutott, amire itt én is utalok.

Még egy érdekes gyermekvédelmi kapcsolata is van az ügynek, hogy Madelinet és a két testvérét a szülei magára hagyták, miközben egy közeli étteremben vacsoráztak, ami alapból elhanyagolásnak minősül, de ezeket a kérdéseket sem nagyon tehette fel senki Gerrynek és Katenak. Sok más fontos kérdés mellett.

Azt hiszem a véleményem kiolvasható ebből az írásból. Azt gondolom, hogy számtalan kérdés nincs megválaszolva ebben az ügyben, és Gerry és Kate szerintem többet tud, mint amit eddig a nyilvánosságnak vagy a hatóságnak elmondtak.

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyaspisti.blog.hu/api/trackback/id/tr6015755770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása