Közélet és mi egy más...

Közélet és mi egy más...

Gereb Agnes, az idoutazo

2018. január 22. - Istvan Gulyas

A mostani irasom ugy tunhet elter a gyermekvedelemtol, pedig ha melyebben vizsgaljuk a kerdest es a foszereplot, akkor nem ter el, sot aktiv szereploje, iranyitoja az esemenyeknek. 

Gereb Agnesrol beszelek, aki velemenyem szerint meghaladta a korat, vagyis egy olyan korban praktizalt, amikor erre nem voltak felkeszulve a szereplok, az intezmenyek, es meg az anyak sem. 

Sok tabu, felelem veszi korul a haboritatlan szulest, ami tortenhet otthon is vagy korhazban. A gyermeket varok, amint belepnek a magyar egeszsegugy kapujan, akkor kezdetet veszi, egy olyan procedura, amibe szinte bele van programozva, hogy a felelmek nem feltetlenul fognak csokkeni, hanem epp ellenkezoleg. A gorcsok megmaradnak, es a kellemetlen erzesek erosodhetnek. Sokszor, es ez mar szamszeruen is bizonyitva van olyan csaszarmeteszesek tortennek, amelyek magas szamat nagyon nehez igazolni. A babak es dulak, ebbol a kornyezetbol ki vannak tiltva, vagy legalabbis a velemenyuk el van nyomva.

Es jon egy szakember, egy baba, aki ezeket a gorcsoket szeretne feloldani, es azt szeretne, ha az anyak vegre oromkent elnek meg eletuk legboldogabb pillanatat, ugy, hogy kozben a baba sem megy keresztul mindenfele traumatikus elmenyen az oxitocin injekcionak, korhazi fertozeseknek, vagy muteti beavatkozasoknak koszonhetoen. Azt is gondolja ez a baba, hogy szuleskor az apanak az anya es a baba mellett van a helye, es nem egy elkulonitett szobaban. A megszuletett babanak pedig a anya mellkasan, borkontaktusban a legjobb es nem egy elkulonitett helyen, azert, hogy anya meg pihenjen.

Szoval, ezt az uttorot, Gereb Agnesnek hivjak, akit epp a magyar intezmenyrendszerek probalnak keresztre fesziteni, es teszik ezt gondolom a jelenlegi jogszabalyoknak megfeleloen. Viszont mi van akkor, ha a jelenlegi korulmenyek, csakugy, mint mas teruleteken is  kozepkori, feudalis rendszerekre emlekeztetnek. Mert, azt a szakma, plane a nemzetkozi szakma elismeri, hogy Gereb Agnes munkaja, jocskan meghaladta a korat, es olyan szakmai ertetkeket vezetett be, amelyekre a magyarorszagi helyzet nem volt felkeszulve. 

Szemelyesen nem ismerem Gereb Agnest, viszont az egyik kozeli kollegajat Novak Julat igen, aki mindket gyermekunk szuletesenel nagyon sokat segitett abban, hogy haboritatlanul jojjenek vilagra. Rengeteget tanultam Julatol, hogy mit is jelent az a kifejezes, hogy haboritatlan szuletes. Sok erzes kotodik mindannyiunk szuletesehez, es nem mindegy, hogy ezen erzesek milyen elmenyeket hagytak bennunk es gyermekeinkben.

Gereb Agnes eletutjara ha a jovobol visszanezunk, akkor egy barbar es elkorcsosult intezmenyrendszer bosszujara fogunk ratekinteni, ahol egy torekenynek tuno, de annal batrabb holgy vivott emberfeletti kuzdelmet a magyar anyak, apak es gyermekeik haboritatlan szuletese erdekeben. Szemelyesen nagyon sajnalom, hogy O nem folytathatja ezt a munkajat, de abban biztos vagyok, hogy a gyokereket elultette, es a viragok ki fognak kelni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyaspisti.blog.hu/api/trackback/id/tr5813595959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása