Közélet és mi egy más...

Közélet és mi egy más...

A vasalódeszkás tanár esete...

2020. június 13. - Istvan Gulyas

https://index.hu/belfold/2020/06/13/vizsgalat_vasalodeszkas_tornatanar/

 

A történet főszereplője Vezsenyi László, gimnáziumi tanár, aki a makói József Attila Gimnáziumban tanít, többek között testnevelést. Vezsenyi László tanárdinasztia tagja - amely létforma sajnos kihalófélben van - ugyanis a szülei is tanárok voltak. Vezsenyi László úgy gondolta, hogy a felveszi a kor tempóját és oly módon próbál a diákjaihoz szólni, ahogy az talán a leghatásosabb, a modern kori diák nyelvén, méghozzá humoros formában.

Ha mindezen történet Amerikában zajlik, valószínűleg már a legtöbb televízós műsör be is hívta volna, hogy reklámozzák, mint jó példát. 

Ezzel szemben mi is történtik egy olyan országban, ahol helyi tankerületi vezető még a feudális szinteken megrekedt? Hát természetesen tűzzel vassal küzd a progresszió ellen, és meghurcolja a modernitást behozni kívánó tanárt. Fegyelmi eljárást kezdeményez, megbünteti, felfüggeszti és az osztályát is elveszi. És ez a történet tényleg nem a XVI. században zajlik, Galileo Galielivel, hanem a XXI. századi Magyarországon. Persze a folyamatok nagyon hasonlóak.

Az eseményeknek, azért pozitív felhozatala is van, mégpedig, hogy szinte országos szintű felháborodás tört ki, és szinte minden szemlélő kiállt Vezsenyi László mellett. Az Ombudsman is vizsgálatot indított, szóval beindultak olyan erők, amelyek ellensúlyozni próbálják, ezt a normális ésszel felfoghatatlan tankerületi vezető működését.

A Klebesberg Központ vezetője szintén érintett az ügyben, akit Vezselényi László levélben keresett meg, és Ő azt javasolta, hogy forduljon a tankerületi vezetőhöz, aki a büntetést kiszabta, hátha saját maga ellen kezdeményez eljárást a tankerület. Téboly...

Szóval ez a történet bepillantást enged nyerni a XXI századi Magyarországon folyó csongrád megyei tankerület működésébe, ami sajnos megrekedt egy feudális szinten. Az, hogy milyen szinten is áll ez a tankerület, az inkább ijesztő és félelmetes, mert ahol ilyen döntések születnek, ott egészen nyilvánvaló, hogy nagyon komoly problémák vannak, belső bizonytalansággal, kisebbségi komplexussal, félelmekkel, hatalommal való folyamatos visszaélessel, és a progresszió elnyomásával. Ezek kombinációja minden, csak nem egészséges pedagógia. 

Természetesen nem állítom, hogy ez mindenhol így történik az országban, de ha már az állam egyszer tudomást szerez az ügyről, akkor mi történik? Elkezdődik egy belső megtisztulási folyamat? Persze, hogy nem...

A Klebesberg Központ vezetője visszapasszolja a labdát oda, ahol a probléma van, mint aki jól végezte dolgát, és a részéről a dolog le van rendezve. 

A dolog pozitív oldala viszont, hogy szerencsére nagyon sok normálisan gondolkodó és épp lelkű állampolgár is él Magyarországon, akik azonnal érzik, hogy ennél a történetnél valami nagyon nincs rendben, és egy emberként állnak be Vezsenyi László mögé, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetén át, a szülőkig, a diákokon keresztül az Ombudsmanig mindengki átátja ennek a történetnek a dinamikáját.

Van egy olyan reményem, hogy az állam még feljebb lévő veztői is át fogják ezt látni és valaki végre meg fogja nézni, hogy mi is történik ebben a tankerületben, ahol ilyan döntéseket tudnak hozni.

Kettős érzések vannak most bennem, a tankerület viselkedése nagyon megijeszt, viszont az esettel kapcsolatos szolidaritás és egyértelmű kiállás Vezsenyi László mellett reményeket kelt bennem.

Remélem ebben a furcsa viadalban, az utóbbiak kerülnek ki győztesen...

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyaspisti.blog.hu/api/trackback/id/tr9915807784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francis2020 2020.06.13. 18:28:35

Szia! Nem tudok "privátban" üzenni neked. francis.blog.2020@gmail.com - van egy írásom, elküldeném hozzád.

kárárámaispj 2020.06.14. 10:21:54

"Ha mindezen történet Amerikában zajlik, valószínűleg már a legtöbb televízós műsör be is hívta volna, hogy reklámozzák, mint jó példát. "

Igen. Csinálhatna még néhány jó példát. Mondjuk háztartástan órán felvághatná az ereit, vagy fizikai kísérletként leugorhatna az emeletről, kémiaórán meg felrobbanthatná a konyhát.

BAZMEG, nem mutogathat a tanár balesetveszélyes gyakorlatokat. Ki a kurva anyja kérte, hogy oktatás címszóval bohóckodjon?

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2020.06.14. 11:00:40

A történet legfontosabb hozadéka, hogy kellőképpen megmozgatta a közvéleményt és a szakmát! – ahogy reméltem is. A reakciók pedig ugyanúgy minősítik a közvéleményt (akár a kommentelőket is) és a szakmát is… Bár a tankerület vezetője már lemondott (állítólag). Azt még nem tudjuk, hogy azért mert konzultált a felső hatalommal, vagy azért mert nem. Minden esetre ez is egy lépés. Várjuk a folytatást és a megoldást.

clemens 2020.06.14. 11:17:55

Értem én hogy (ebből is) politikai hajcihőt kell csinálni, de minimális fizikai ismeretekkel belátható hogy egy összecsukható vasalódeszkát néhány kilóra méreteztek, nem egy néhány tízkilós, közben még kalimpáló gyerekre.

nick papagiorgo 2020.06.14. 11:28:01

Próbáljuk objektíven nézni a dolgokat:

Ha valaki már látott vasalódeszkát, az tudja, hogy az nem jó erre, mert nem erre a súlyra van tervezve, továbbá "beakasztós" rendszerű - mondjuk a 60-70 kg-os Pattanásos Döncike ráfekszik, összedől alatta, ki a hibás? Akkor meg a tanár lenne, ugye. A tanerő sokkal jobban járt volna, ha ezeket a gyakorlatokat mondjuk egy padon, vagy két összetolt széken adná elő.

Az, amit ő csinált, nem volt "jó példa", csodálatos, hogy ilyeneket írunk, hogy Amerikában bezzeg ajnároznák - Amerika amúgy is egy nagyon szuper hely, a demokrácia szülőhelye, meg ők mindenkit kioktatnak demokráciából - már amikor épp nem szobrokat döntögetnek, egymásra lövöldöznek meg "USÁn kívüli anarchista közösségeket" hoznak létre. Már azok, akik nem "döglöttek bele" a koronavírusba, már baloldali portálok is azt írják, hogy rosszabb ott az egészségügy, mint nálunk. Per pillanat én épp nem szeretnék az USÁ-ban élni, és példaként se hivatkoznék rá (jóindulatólag mondom: mint ahogy vasalódeszkán se úsznék) . De nem vagyunk egyformák, ugye :)

Ennyit a tanárról. A tankerület vezetője tényleg "hülyén" járt el, mert azért ez esetben max figyelmeztetni kellett volna a tanárt, nem vegzálni.

A KLIK-et meg felesleges b..gatni, ők nem a tanár főnökei, első körben kb mást se tehettek, mint visszapasszolják a labdát. Azért valamit csak tettek, mert a tankerület vezetője lemondott. Ha Karigeri se felelős azért, mert az általa fenntartott Pesti úti idősekotthonában meghaltak az emberek, akkor a KLIK se legyen már felelős ezért.

Egyébként meg ez az egész egy "uborkaszezoni hír", vihar a biliben.
Az egészet azért írtam, mert ne írjunk már ilyen dolgokat, hogy "micsoda XVI. századi dolog ez", amikor, ha kinyitnánk a szemünket, és szétnéznénk a világban, rájönnénk, hogy ugyanez megy máshol is, tökben, meg még olyanabbak. És ez politikától teljesen független.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.06.14. 11:33:21

A tanár letiltása és a megalázó - mert fölösleges - feledatok kirovása valóban súlyos hiba volt, a tankerületi vezető lemondása az egyetlen elfogadható lépés volt részéről.

Az viszont érthető, hogy egy _tanár_ balesetveszélyes gyakorlatok elvégzésére nem buzdíthatja a diákokat, ahogy a videó végén látható sörivás sem lehet követendő példa.

A tanárt természetesen megilleti a szabad véleménynyilvánítás joga, így a jútyúbra vagy más hasonló helyre joga van/volt feltenni, de szerintem csak annak nyomatékos hangsúlyozása után, hogy a gyakorlatok a bemutatott módon balesetveszélyesek. Ez a figyelmeztetés ugye nem történt meg.

A lényeg az, hogy egy tanár magánemberként sem tehet meg akármit, mert magánemberként is jó példát kell mutatnia a diákjainak, így a sörivás a gyakorlat végén semmiképpen nem elfogadható. Nyilván ne legyünk prűdek, egy tanár is ihat szeszt, ha jólesik neki, titkolnia sem kell ezt, de ne egy oktató célú videóban tegye ezt.

nick papagiorgo 2020.06.14. 11:36:02

Még egy mondat Amerikáról: ha ott forgatnák az Észbontókat, nehéz lehetne olyan kérdéseket találni, mint nálunk, tehát hogy a válaszadók nyilvánvalóan nem, de a stúdióban ülők meg általában a közönség azért tudja a válaszokat.
Ennyit meg az amerikai oktatás színvonaláról.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.06.14. 11:36:55

"Ha mindezen történet Amerikában zajlik, valószínűleg már a legtöbb televízós műsör be is hívta volna, hogy reklámozzák, mint jó példát. "

Egészen addig, míg egy gyerek meg nem sérül a vasalódeszkáról leesve. Mert ekkor rögtön olyan kártérítési pert akasztanának a tanár és az iskola nyakába, hogy arról koldulnának. És a média sztárja már nem a tanár, hanem a megsérült gyerek szülei lennének - ahogy a közönség rokonszenve is az övék lenne, nem a tanáré.

Mert ez is Amerika.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.06.14. 11:37:51

@clemens:
"Sándor Kelemen
Értem én hogy (ebből is) politikai hajcihőt kell csinálni, de minimális fizikai ismeretekkel belátható hogy egy összecsukható vasalódeszkát néhány kilóra méreteztek, nem egy néhány tízkilós, közben még kalimpáló gyerekre.
Tetszik · Válasz · 21 perce"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.06.14. 11:39:55

A tanár egy veszélyes gyakorlatot mutatott be. Hibázott. A szolgalelkű fidesznyik pedig túllőtt a célon.

nick papagiorgo 2020.06.14. 11:52:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
kábé pontosan megfogalmaztad.
Annyi, hogy ne "szolgalelkű fidesznyik"-re helyezzük a hangsúlyt, ő nem holmi pártutasítást hajtott végre, vélhhetőleg egyszerűen "hülye", ennek semmi köze nincs a pártállásához. Az oktatás sajnos - ebben egyetértek a bloggerrel - tele van begyöpösödött emberekkel, akik ráadásul, mivel már "régen" vannak ott, gyakran a hivatali idő miatt ilyen "hatalomhoz" is jutnak. De ennek semmi köze a pártálláshoz, a baloldalon is ugyanannyi a hülye és begyöpösödött ember, mint a jobboldalon.

kárárámaispj 2020.06.14. 11:56:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"A tanár letiltása és a megalázó - mert fölösleges - feledatok kirovása valóban súlyos hiba volt,"
Na, most a videó alapján látszik, hogy tanításra alkalmatlan az ember. Ha azt nem tudja csinálni, ami a dolga lenne, akkor vagy kap fizetést a semmiért, vagy adnak neki feladatot.

Annak sincs sok értelme, amikor Pistikének százszor le kell írnia a táblára, hogy nem dobálózok az órán...

kárárámaispj 2020.06.14. 11:59:21

Egyébként az honnan is derül ki, hogy ez az idióta haladó ellenzéki, és aki basztatta az fidesznáci?

nick papagiorgo 2020.06.14. 11:59:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
egy szó mint száz, azt ne mondjuk, hogy pl "ilyen Gyurcsány Ferenc - vagy akárki- alatt nem történhetett volna meg". :)
ha meg nem mondjuk, akkor semmi köze a politikához, ugyebár.

nick papagiorgo 2020.06.14. 12:01:34

@kárárámaispj: sehonnan, ld eggyel feljebb.
Ez nem politikai ügy, max egyesek (nem Kurtra gondoltam) akarnak belőle azt csinálni.

MEDVE1978 2020.06.14. 12:11:29

Őszinte leszek, nekem egyből a balesetveszély ugrott be, amint megláttam. A másik az, hogy ez vicces, de értelmetlen. A vasalódeszkán nem fogsz megtanulni úszni, azt a vízben fogsz. Poénnak jó, de pedagógiai haszna szerintem nulla. Ettől függetlenül, a tanár részéről kreatív volt és nyilván nem így kellett volna (letiltással, megfenyítéssel, szekírozással) kezelni. Ezért biztosan helyén való a tankerületi vezető lemondása. Vannak viszont, akik ezt jobban csinálták: akinek kisgyereke van, az nyugodtan gondoljon a tornázz a plüssöddelre, de nekünk a tanárnénink is csinált gyakorlatokat és feltöltötte a youtube-ra. És egyik sem feküdt vasalódeszkára...

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.06.14. 12:52:23

nekem is ket dolog tunt fel videon, hogy egy labilis osszecsukhato vasalodeszkara fekszik fel, es hogy csipszet es sort keszit ki maganak. persze lehet hogy friss forrasviz es sotlan szaritott kaposztalevel volt, de nem annak latszik. a humor persze szubjektiv, de nekem kozepiskolas koromba kepzelve magamat nem az jut eszembe, hogy micsoda jofej ez a tesitanar, hanem hogy mekkora idiota, hogy nyilvanosan produkalja magat. persze, neztuk volna mi is es rohogtunk volna. nem vele, hanem rajta. mai fejjel meg az jut eszembe, hogy a produkcionak nyilvan nem az a celja, hogy ilyen modon bevonja a tanulokat az otthoni testmozgasba, hanem hogy bemutassa, mennyire eletkeptelen az egesz otlet.

valaki leirhatna, mit jelent amikor egy tanart igy eltiltanak az oktatastol. nem mindegy hogy jar-e neki fizetes. ha jar, akkor jogosan kerik szamon a munkavegzest is.

kárárámaispj 2020.06.14. 13:14:55

@droid_: "hanem hogy bemutassa, mennyire eletkeptelen az egesz otlet."
"A távoktatás abszurd helyzeteire egyszerre konstruktívan, egyszerre ironikusan reagáló vicces videóval"

1. A járványt nem úgy vásároltuk, hanem jött, és ehhez próbált alkalmazkodni mindenki.
2. Az nyilván életképtelen, hogy otthon vasalódeszkával tanuljon valaki úszni. Viszont lehet mozogni, tornászni. Egy tornatanártól az lenne elvárható, hogy a helyzethez képest kihozzon valami jót, nem az, hogy ironikusan vicces videókat csináljon, ami balesetveszélyes. Főleg, hogy ezt munkaidőben csinálta.

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2020.06.14. 13:53:08

Értem én, hogy veszélyes, meg hogy Amerika. De nem kell az óceán túloldalára látni, még a példa kedvéért sem. Az sok szempontból is messze van nekünk… Mint ahogy a vasalódeszkánál sem kell feltétlenül leragadni. A tanár bácsinak az volt éppen kéznél, ráadásul az erősebbik kivitelből. De a feladatra ugyanolyan jó egy erősebb asztal, egy az udvaron levő pad, de egy kidől fa is megteszi. De akár néhány hokedli is. Ugye, hogy csak hozzáállás és nézőpont kérdése? Mint ahogy az ellenségeskedés is…

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.06.14. 14:14:59

@Jumbóka: pontosan. csinalhatta volna ugy is. meg sor es csipsz nelkul is. de o ezt valasztotta.

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.06.14. 14:32:54

ha ez amerikában történik akkor már rég ronggyá lenne perelve veszélyeztetés miatt (hála Istennek, itt nem lesz semmi baja, sőt!)

fél(re)értelmiségi 2020.06.14. 14:54:45

egy úszni még nem tudó gyermek medencébe merülése is hordoz veszélyt magában, hiszen, a legszerencsétlenebb esetben akár bele is fulladhat a vízbe. Egy kb. 70 cm magas vasalódeszkáról a nappali padlóján lévő szőnyergre leesni azért még nem életveszélyes. Sok kommentelő nagyon elragadtatta itt magát, és pontosan annyira nem érti a viccet, mitn a szénné kritizált intézmények illetékesei. De megszoktuk már a sok kontracselelkvést.

kárárámaispj 2020.06.14. 15:08:30

@fél(re)értelmiségi: Tehát te 70 centi magason szoktál vasalni? Törpe vagy?

"egy úszni még nem tudó gyermek medencébe merülése is hordoz veszélyt magában, hiszen, a legszerencsétlenebb esetben akár bele is fulladhat a vízbe. "
Istenem... vannak nálad bajok rendesen. Nyilván ezért vannak tanmedencék, meg úszásoktatók, nem pedig bebasszák a gyerekeket a Tiszába.

enrikokaruszo 2020.06.14. 16:17:26

szakmailag gáz
youtuberként oké
ha én lettem volna a főnöke, simán megkérem, gyerekeknek ilyet ( balesetveszély, sör), ne küldjön ki többet estleg egy levél a szülőknek, hogy bocsesz. tréfa volt

fasz volt a főnök, ez van

enrikokaruszo 2020.06.14. 16:20:30

@fél(re)értelmiségi: bizonyára nem találkoztál még olyan ügyvéd okosapukával, aki egy plafonig felhabzó szülői levélfolyam után úgy dönt, hogy megmenti a gyerekeket és szarrá pereli az iskolát

Ekrü 2020.06.14. 16:53:39

Remélem a szóban forgó tanerő vállalja a felelősséget ha egy gyermek a példáját követve megsérül,mert aki látott valaha is vasalódeszkát az bizony el tudja képzelni,hogy ez mennyire balesetveszélyes.Számomra az jön le,hogy ez a tanár bizony nem való pedagógusnak.

birkamenet 2020.06.14. 17:44:20

Sok megmondó überokos megjelent itt, hogy jól megmondja, hogy mennyire megregulázná már a tornatánárt, közben annyit se tud ez a halom vasalódeszka szakértő, hogy egy vasalódeszka akár 170 KILOGARMMOT IS ELBÍR.

Jata 848SCC vasalódeszka
Vasalódeszka és létra 2in1
Nagy felületű Jata 848S vasalódeszka nagy mennyiségű ruha gyors és egyszerű kivasaláshoz. A vasalódeszka létrává alakítható, amely nagyon hasznosnak bizonyul abban az esetben, ha a ruhákat a magasan levő polcokra kell elrakni.

Gyors és kényelmes vasalás
Kék színű vasalódeszka pamut borítással, gőzölős vasalóhoz is megfelelő. A vasaló elhelyezésére szolgáló polc területe 32 × 18,5 cm, a szerkezet maximális teherbírása 170 kg.

birkamenet 2020.06.14. 17:52:49

@Ekrü: "ez a tanár bizony nem való pedagógusnak."

Persze, majd te mondod meg, gondolod. Egy 170 kg-ot kibíró vasaló deszkán fekve tornáznii ezerszer biztonságosabb, mint nagy kínnal kötélre mászni amiről aztán az ereje vestett gyerek leeshet, vagy tigrisbukfencet ugrani amelyben nyakát t.örheti a gyerek, vagy a bordásfalon függve lógni, amiben szintén nyakát törheti a gyerek ha leesik.

Ha rajtad múlnam te még a járdán való gyaloglást is betiltanád, mert bármikor eleshet az ember és a lábát törheti.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.06.14. 18:05:25

@birkamenet:

Azt is tudod, mennyit bírnak el a diákok otthonaiban lévő vasalódeszkák?

nick papagiorgo 2020.06.14. 18:39:02

@birkamenet:
mondanám neked észkombájn, hogy fektessed fel a gyerekedet egy vasalódeszkára, és próbáljon úszást imitálni.
Aztán ha leesik, vagy azért mert "béna", vagy azért, mert a vasalódeszka összecsuklik, szóval bármiért, lehetőleg hétvégén és/vagy éjjel, szaladgáljál orvoshoz.
De nem teszem, mert nem akarok rosszat a gyerekednek.

Amúgy meg ez nem a reklám helye. A legtöbb vasalódeszka nen olyan, hogy "létrává alakítható, és 170 kg-ot is elbír", mert egész egyszerűen senki sem akar 170 kg ruhát egyszerre egy deszkán vasalni. Atomtámadást nem bír ki a vasalódeszka (mindenki megdöglik, de a vasalódeszka ott áll a helyén).

Isten mentsen a vasalódeszka-szakértőktől :)

nick papagiorgo 2020.06.14. 18:56:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

utánanéztem: ez a hülye barom(tényleg nem tudok rá mást mondani) egy LÉTRÁVÁ ALAKÍTHATÓ deszkát talált (nyilván nem véletlenül, sokáig kellett keresnie). Azért 170 kg, mert létraként is használható, ergo fel lehet rajta mászni. Ez kb olyan, mint hogy "az én autóm meg 20 tonnát bír, ja az egy kamion, de attól még kerekei vannak ,benzinmotor hajtja, tehát autó".

Pl. a **ileda smart plus (nem akarom reklámozni, ismert márka) teherbírása 10 kg. Most nem végzek piackutatást, nyilván a többié is kb ennyi, mert vélhetőleg senki sem vasal mondjuk 30 kg-nál nehezebb dolgokat egy deszkán (mondjuk, mert vasalás után fel se tudja emelni). Egy szó mint száz, a vasalódeszkákat általában nem tornatanárokra méretezték.

nemecsekerno_007 2020.06.14. 19:24:00

- A tankerület vezetője lemondott
- a központ elfogadta

Mi a f@szt akartok még?!? Vessük a mókusok elé?!?!

nick papa már szépen leírta. Mi lett volna akkor ha egy hülyegyerek kipróbálja és megsérül?!? Biztos nem mosolygott volna.

Mint a viccben:

- Miért nem mosolyog a kislány amikor elesik a biciklivel?!?
- ???
- mert a kormány átszúrta a tüdejét.

Most már értitek?! Az is vicces, meg ez is.

nemecsekerno_007 2020.06.14. 19:25:44

Bocs, a viccet rosszul írtam:

- Muért nem sír a kislány ha elesett a biciklivel
- ????
- mert a kormány átszúrta a tüdejét.

Idézni csak pontosan szépen.

Ekrü 2020.06.14. 19:51:36

@birkamenet:
"Egy 170 kg-ot kibíró vasaló deszkán fekve "-No,te sem láttál még élőben vasalódeszkát...

nemecsekerno_007 2020.06.14. 20:10:00

@birkamenet: A láncinget nem szokták vasalni.
Nem arra optimalizálták a vasalódeszka teherbíró képességét.
Ne vegyél a kezedbe gyufát vagy bármilyen más tűzgyújtásra alkalmas eszközt. Ön-, és közveszélyessé tesz.

kárárámaispj 2020.06.14. 20:20:50

@birkamenet:
1. És azokkal mi van, akiknek nem Jata 848SCC vasalódeszka és létra 2in1 típusú készüléke van otthon? Az enyém szerintem nem bír el 30 kilót sem.
2. A Jata 848scc-t nem arra tervezték hogy rajta egy gyerek úszást gyakorolva összevissza mozogjon.

Tetszik érteni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.06.14. 20:47:55

@nick papagiorgo:

"a vasalódeszkákat általában nem tornatanárokra méretezték."

Meg nem is arra, hogy valaki ráhasaljon. :D

birkamenet 2020.06.14. 20:55:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @nick papagiorgo: @Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: @kárárámaispj: @Ekrü:

jaj ti anyaszomítóan ostoba fideSS trollok, itt hisztiztek ezerrel, közben a videót meg se néztétek!

Mert akkor hallhattátok volna, hogy a torna tanár felsorolja, hogy mi kell az úszáshoz, többek közt: ... ERÖS ÉS STABIL VASALÓDESZKA (sic!).
Most persze húzhatnám az időt azzal, hogy kihangsúlyozza, hogy az a vasalódeszka erős és stabil legyen és egy 10 éves (nem birkamenet családba született) gyerek már tud különbséget egy az ERÖS ÉS STABIL VASALÓDESZKA és egy ingatag alumínium vasaló állvány (10 kg-os teherbírással) között.

De teljesen felesleges ezzel húzni az időt, mert aki olyan hülye mint ti, hogy amikor a tanár elkezdi sorolni az úszas kellékeit, úgy mint: JAG-OS PÓLÓ (sic!), BÚVÁRZOKNI (sic!), NAPSZEMÜVEG AKKOR HA TÚL ERÖS A FÉNY A NAPPALIBAN (sic!-sic!).

és aki olyan segghülye, hogy azt hiszi, hogy ez a tanár most oktat és nem poénkodik, az tényleg csak szellemi csökevény lehet.
Vagy ahogy a ballibsik mondják, ez az a búval baszott fidesses tábor, amelyik nem csak hogy nem értik a poént, de ebben a blogban bizonyították, hogy még csak felismerni se képesek, de még a kontúrjait sem.

Ezt szeretem benneteket, hogy mindig az ellen a fos ellen tiltakoztok, aminek a meglétére ti vagytok az élő bizonyíték!

nemecsekerno_007 2020.06.14. 21:33:26

@kárárámaispj: Dehogy tetszik :)))))

Az ilyenek szerepelnek a ,,Pedig jó ötletnek tűnt,, című filmben :))))))

enrikokaruszo 2020.06.14. 21:53:52

@birkamenet: megnéztem a videót, gyerekeknek küldte el, az volt hülyeség.
nem minden kölök ennyire penge agyilag, mint te.

enrikokaruszo 2020.06.14. 22:04:31

@birkamenet: a tigrisbukfencnél, meg kötélremászásnál jelen van a tanár, aki megtanulta ezek levezénylésének biztonságos módját
az otthoni ideiglenes, hogy úgy mondjam, ad.hoc digitális oktatásban meg max a képernyőn van jelen
talán felfogod a különbséget
bár nincs sok reményünk erre

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.06.14. 22:12:29

@birkamenet:

"és aki olyan segghülye, hogy azt hiszi, hogy ez a tanár most oktat és nem poénkodik, az tényleg csak szellemi csökevény lehet. "

Igen, nem lehet nem észrevenni, hogy poénkodik. Csakhogy a gyerekek is szeretnek poénkodni, és ezért esetleg valamelyiknek eszébe juthat utánozni a tanárt.

Nézd, magyarázd, ahogy akarod, a tanár bizony hibázott. Ám talán azt is észreveszed, hogy minden kommentelő túlzottnak tartja a rá kirótt büntetést, és egyetért a tankerületi vezető lemond(at)ásával.

kárárámaispj 2020.06.14. 22:19:12

@birkamenet:
youtu.be/KQPnZqRllZQ
1. Egy gyerek honnan tudja, hogy melyik az erős és stabil deszka?
2, Egy gyerek honnan ismeri fel, hogy a tanár, aki épp órát tart neki az poénkodik?
3. Honnan a jó anyádból tudod, hogy a tanár haladó ellenzéki?
4. Talán nem kéne az ellenzéknek a humorról állást foglalnia, amikor Fajkasházi Tivadaj meg hasonló társai a humoristáitok.

CSOKKI MÁLNA 2020.06.14. 22:33:30

Istenem, miért emelik a ballibsik rögtön pajzsukra azt, akit valamelyik állami hivatal megbüntet? Amit a tanár mutatott, balesetveszélyes. Ennyi..Szálljatok már le a döglött lóról, hülyék!
Ha a tanár videója nyomán egy gyerek súlyos sérülést szenved, a libsi horda most a Klikket lincselné a neten, hogy miért nem vonta felelősségre korábban a tanárt..

CSOKKI MÁLNA 2020.06.14. 22:35:29

@clemens: Nem értik, mert hisztizni akarnak..

Istvan Gulyas 2020.06.14. 22:55:18

@Francis2020: irtam neked emait.

Az email cimem: gulyaspisti@gmail.com

birkamenet 2020.06.15. 00:22:07

@enrikokaruszo: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @kárárámaispj:

Kétfajta gyerektípus van: az egyik a funkcionális analfabéta. A másik meg nem ti vagytok.

birkamenet 2020.06.15. 00:35:48

@CSOKKI MÁLNA:

Na egy újabb tag. Azért az nem semmi, ahogy ti búvalbaszott fidióták tényleg beszopjátok, hogy ez egy oktatási videó és nem egy humoreszk. Ti aztán tényleg elmentek beszerezni az úszáshoz a JAG-os pólót, a kínani hosszúszárú pamutzoknit, a nylon zacskót a fejetekre és a napszemüveget ha a szobai lámpa túl erösen világítana.
Aztán egy helyben kalimpálva számoljátok, hogy leúsztátok-e már a kiadott 200 méteres adagot. Majd a végén a 400 métert.
Majd amikor ez mind megvan, akkor szünet és nekiálhattok a tanári útmutató szerint zabálni a chipset és inni a dobozos sört.
Az éles agyatok viszont felismerte, hogy ez egy alkalmatlan tanár, mert a vasalódeszka veszélyes kelléke az úszásnak, ezért panaszt tesztek ellene!

Te jó ég, ennyi idiótát, és hogy nektek mind választójogotok van????

CSOKKI MÁLNA 2020.06.15. 00:44:41

@birkamenet: Ha a te kölköd beszopja, aztán összetöri az orrát, nem lennél ilyen megengedő a tanárral l szemben, ahogy Szabó Tímea undorító , irritáló hanga is felharsanna a Parlamentben..

Ekrü 2020.06.15. 01:23:36

@birkamenet: Ahogy olvaslak,szerintem te nem csak vasalódeszkát de gyereket sem láttál élőben, mert ha láttál volna és beszélgettél volna velük akkor tudnád,hogy a hülyeség ragadós .Ezért van az,hogy ha valaki kitesz egy ilyen vagy ehhez hasonló videót a youtube-ra vagy a tiktokra akkor kb.egy nap és tele lesz az utánzatokkal mindkettő.Elég csak a jeges vizes vödörre gondolni amivel sorra öntötték nyakon magukat...

kárárámaispj 2020.06.15. 02:00:45

@birkamenet:
Figyelj, idióta!
Még ugye mindig nem világos, hogy a tanárúr mitől is lett ellenzéki. Ha esetleg kiderül, hogy fideszes, akkor gondolom a véleményed 180at fordul.
Meséld már el, hogy a tanárúr azért kapja a fizetését, hogy humoreszkeket gyártson, vagy hogy tanítson.
Tényleg olyan rohadt nehéz felfogni, hogy tanárként nem mutathatsz balesetveszélyes példát a gyerekeknek?

Almandin 2020.06.15. 02:08:50

Nemrég vettem egy vasalódeszkát. Ez a példány olyan, hogy ha nem eléggé akasztom be alul, kiakad. Legutóbb attól akadt ki (és csuklott össze), hogy arrébb húztam. A régebbi stabilabb volt. Eszem ágába se jutna felmászni rá és kalimpálni.
Attól, hogy a tanár úr deszkája stabil konstrukció, még sok olyan van, ami nem az. Ez tényleg balesetveszélyes, a tanár átgondolatlan volt.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.06.15. 03:03:29

Jata 848SCC vasalódeszka
Vasalódeszka és létra 2in1

na ez volt a humor, nem az uszas a deszkan :D

Bagóné 2020.06.15. 03:10:41

Ugy erzem, ebbol az ugybol lehetne inditani, egy jo kis altalanos kormany es hatalom ellenes lazongast. Nem artana egy kis gyujtogatas, meg fosztogatas, mikozben provolkaljatok az elnyomo rendoroket. Legyszi, ha netan kitorne egy spontan forradalom mint Amerikaban, akkor ha lehet egy media mark vagy tesco korul kezdjetek.
Kene mar egy uj tv.

legyetek 2020.06.15. 06:18:26

"Ha mindezen történet Amerikában zajlik, valószínűleg már a legtöbb televízós műsör be is hívta volna, hogy reklámozzák, mint jó példát. "

Amerikában a szülők szarrá perelték volna, ha valamelyik gyerek lepottyan a vasalódeszkáról. Az sem kell hozzá, hogy megsérüljön. De egy amerika tornatanár odaírná nagybetűkkel a video elejére, hogy ne utánozz, mert balesetveszélyes és tenne egy jogi nyilatkozatot, hogy mindenki csak saját felelősségére csinállja a gyakorlatot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.06.15. 06:46:11

Vicceskedő tanár, aki túlment a határon, ennyi az egész.

A ballibek meg ismét rávették magukat egy újabb gumicsontra.

2020.06.15. 08:02:59

Belenéztem kicsit a kommentszekcióba, mert kívancsi voltam, hogy a legelvetemültebb narancskommunista trollok megpróbálják-e védeni a védhetetlent, mindezt azután, hogy már az EMMI is elengedte, így utólag csak egy túlbuzgó csinovnyik akciója volt a tanár ellen. És igen, védik a védhetetlent...

kárárámaispj 2020.06.15. 09:55:16

@Zabalint: te is mondd már el, hogy mi a szent szar köze van a pártálláshoz ennek az ügynek?

2020.06.15. 10:36:25

@kárárámaispj:
Elvileg semmi. Gyakorlatilag meg annyira védhetetlen az ügy a tankerületi vezető részéről, hogy ahhoz valamiféle politikai elfogultság kell, hogy valaki mégis védje. Még rosszabb, ha nincs, és valaki komolyan gondolja.

Mondjuk annyi azért van, hogy egy fajta feudális jellegű gondolkodásmód kell ahhoz, hogy valaki ezt megvédje.

kárárámaispj 2020.06.15. 10:56:58

@Zabalint: Mit? Hogy egy idióta a munkaidejében tanítás helyett vicces és balesetveszélyes gyakorlatokat készített?
Ha Bödőcs a Dumaszínházban azt mondja, hogy legjobb sport átfutni az M0-son keresztbe az vicces. Ha a tanár küldi el a gyerekeket akkor az veszélyes.

Figyelj már, ha a tanárúr biológia oktatás címszóval a farkát rázza a kamerába, akkor az is előrehaladott és modern oktatás?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.06.15. 12:11:47

@Zabalint: mi a velemenyed a videoban lathato sorozesrol?

2020.06.15. 18:00:16

@kárárámaispj:
Anno egy tanárom a következő viccet mesélte:

Apa és fia mennek a szekérrel. Egyszer csak a fiú megszólal:
- Apa, elszáguldott mellettünk egy fejnélküli motoros.
- Fiam, ne mondj már hülyeségeket.
Pár perc múlva ismét:
- Apa, megint egy fejnélküli motoros.
- Fiam, csak beképzeled.
A harmadiknál elgondolkodik az apuka, majd így szól:
- Fiam, húzd be a kaszát.

Azon túl, hogy munkaidőben viccet mesélt, már látom, hogy azért is büntetést érdemelt volna, mert arra bíztatott minket, hogy ha kitesszük a kaszát, az jó móka.

2020.06.15. 18:02:13

@droid_:
Jajj, ne már. Ebbe is bele akarod magyarázni? Szerinted nem látják rendszeresen a gyerekek, hogy a felnőttek alkoholt fogyasztanak, akár az ő "egészségükre" is?

A következő az lesz, hogy kövér a tesitanár, ezért hiteltelen, ja meg valami nasi is ott figyel a videón...

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.06.15. 19:57:49

@birkamenet: nem csodálom, h egy nő sem akart neked gyereket szűlni

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.06.15. 20:31:58

@Zabalint: szoval szerinted ez igy rendben van. akkor ertheto amiket irsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.06.16. 00:00:18

@Zabalint:

"Szerinted nem látják rendszeresen a gyerekek, hogy a felnőttek alkoholt fogyasztanak, akár az ő "egészségükre" is?"

Azt azért talán te sem helyeselnéd, ha munkaidőben, a tornaóra végén a gyerekek előtt inna sört. Márpedig a videó oktatási anyagnak számít, még ha poénosra vette is a figurát.
süti beállítások módosítása