Közélet és mi egy más...

Közélet és mi egy más...

Janos bacsi, a bicskei ragadozo

2017. december 04. - Istvan Gulyas

A bicskei gyermekotthon vadiratismertetes

Nehany kerdest felvet ez az ugy. Konkretan, hogy mennyi ideig tud egy pedofil hajlammal rendelkezo ferfi garazdalkodni egy magyar gyermekvdelmi intezmenyben, mire feny derul a sulyos eroszakokrol, amit a gyermekek ellen kovet el, sajat egyeni kielegulese szempontjabol, nagy valoszinuseggel a kollegak tudtaval, esetleg asszisztalasa mellett.

A valasz, 26 ev. 

Betlen Anna, azt mondja esetenkent, hogy Magyarorszagon nincs gyermekvedelem. 

Ha ezt az ugyet nezzuk, akkor azt a kovetkeztetest le kellene vonni, hogy ott ahol gyermekvedelem cimszo alatt, egy szexualis predator 26 evig tud gatlastalanul; kiszolgaltatott gyermekeket megrontani, ott, egy atfogo reformra szukseg lenne, hogy megegyszer ilyen eset ne forduljon, fordulhasson elo.

Ha egy erre hivatott szemely, Pl a Miniszterelnok (mar ha ez a kerdes foglalkoztatja) megkerdezni az illetekes allami vezetot, Balog Zoltant, hogy "Kedves Zoltan, milyen garanciakat tudnal adni arra, hogy nincs tobb Janos bacsi a rendszerben?" akkor Balog Zoltan erre mit valaszolna..

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyaspisti.blog.hu/api/trackback/id/tr2013429237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betlenanna 2017.12.05. 11:49:58

János bácsinak nagyon jó híre volt a szakmában. A Bicskei Gyermekotthonnal - mondják, akik velük bármilyen projektben együtt működtek - nagyszerűen lehetett dolgozni. Mindenki áradozott az otthonról. Amikor tavaly kiderült, hogy "János bácsi" miket művelt, a legjobb szakember barátaim hüledeztek. Hihetetlen, mondták. Biztos csak valakinek megtetszett a bicskei kastély, azt akarják lenyúlni, s ezért akár egy ilyen szent embert is képesek bemocskolni.
Aztán lassan valahogy elfogadták, hogy talán mégse csak a kastély kellett valakiknek...
Tegnap felhívott egy jó barátom. Azt mondja, na akkor ő most átoperáltatja magát. Ő többé nem akar férfi lenni. Ahol a férfiak ilyenek.
Tegnap volt a bicskei ügy tárgyalása, olvasta a híradást róla. A per másodrendű vádlottja, bizonyos "Béla bácsi": jó barátja. Sokat segített neki. Nagyszerű, becsületes embernek ismerte meg. Éveken át dolgozott vele...

Sokkal, sokkal, sokkal többen vannak, akik efféle visszaéléseket követnek el, mint amennyit akár csak elképzelni képesek vagyunk. Nézzünk szembe a ténnyel, akkor is, ha ma még nagyon nehéz kellő számú és erejű bizonyítékot szerezni rá: a gyermekek és a nők elleni szexuális erőszak: GYAKORLAT. Akik elkövetik, nem pedofil, ferde hajlamú betegek, egyáltalán nem. Ők a normálisak. Egy erőszakos, a nők és gyermekek alávetésén alapuló társadalomban élünk. A nők és gyermekek elnyomására több eszköz is kínálkozik, de ezek leghatékonyabbika a szexuális erőszak.
Most kezdenek előjönni azok a történetek, amelyek legalább részben celebekhez kötődnek. Ez elég fontos eredmény, mert segít rálátni arra, hogy nem szerencsétlen, beteg, kiéhezett, rászoruló, ilyen-olyan nyomorult pondrók folyamodnak a kicsik, gyengék, kiszolgáltatottak, alávetettek stb. kihasználására, hanem éppen hogy azok is, akik valamiért, valamennyire az erősek, sikeresek közé tartoznak.
Ez tehát a mi kultúránk része, a szexuális erőszak egyike azon fontos eszközöknek, amelyek fenntartják a férfiuralmat. Nélküle nem sokra mennének. (Igazán sajnálom, lehet megsértődni.)
Ha tehát véget akarunk ennek vetni, akkor 1. működő és felkészült gyermekvédelemre, 2. mély és alapos, társadalmi szintű önvizsgálatra van szükség. És beszélni, és beszélni, és beszélni róla. Tudatosítani, védelmet nyújtani az áldozatoknak, felelősségre vonni az elkövetőket.
Most pl. lehet üzenni, írni Csányi Vilmosnak, hogy itt duguljon el, de gyorsan: "Ám annál nincs borzalmasabb, mint ha belehajszoljuk a társadalmat, hogy mondjuk egy nemi szerv megmutatása egyenlő a nemi erőszakkal, és e mentén tönkre lehet tenni bárkit” (hvg.hu/elet/20171129_Csanyi_Vilmos_Egy_nemi_szerv_megmutatasa_nem_egyenlo_a_nemi_eroszakkal)
süti beállítások módosítása