Közélet és mi egy más...

Közélet és mi egy más...

Gyurcsány felmondthatta a paktumot...

2020. szeptember 30. - Istvan Gulyas

https://www.youtube.com/watch?v=REW-oezBRTw&t=1122s

A Partizán youtube csatornán készített interjút Gulyás Márton, Keller László egykori miniszterrel, amely nagyon érdekes tényeket tárt fel. Talán az egyik legérdekesebb, hogy 2005. novemberében a Gyurcsány Ferenc vezette SZDSZ-MSZP koalíció által megszavazott törvénymódosítás alapján, a mandátuma után is "címzetes legfőbb ügyész és helyettes" pozícióban maradhat, többek között a Fideszhez ezer szállal kötődő Polt Péter. A jelenlegi legfőbb ügyész.

Hogy ez miért is volt érdeke az akkori kormányzatnak, arra logikus magyarázat szerintem nincs. Ezért a további írásom inkább csak találgatás lesz, miszerint ezt a kérdést onnan kezdjük megvizsgálni, hogy esetleg a Fidesz és az SZDSZ-MSZP koalíció között volt egy titkos paktum. Ennek a paktumnak része lehetett, hogy a korrupciós ügyeket nem tárják fel, nem kerül szinte senki börtönbe, és 4 évente átadják egymásnak a kormányrudat. Ezek lehettek szerintem az alapok, és ehhez kerestek embereket, hogy ezeket az elveket megvalósítsák. Polt Péter tökéletes választás lehetett erre, mert a status quo fenntartását el tudta látni, és mindezt a mai napig el is tudja.

A 4 évenkénti váltó kormányzást pedig valószínű Gyurcsány Ferenc rúghatta fel egyoldalúan. Ha most egy eseményt kellene kiemelnem, akkor a nyilvános miniszterelnöki vitát emelném ki, ahol a szerintem jó vitakészséggel megáldott Orbán Viktor teljesen lefagyott 2006 ban a miniszterelnöki vitában. Talán másra számított? Szerintem igen, és el tudom képzelni, hogy ott derült ki számára, hogy Gyurcsány Ferenc nem fogja önként átadni neki a hatalmat, és felrúgja a paktumot. 

Ezután alakultak ki a polgárháborús helyzetek, és innentől kezdve a Fidesz el akarta pusztítani az ellenfelét, az akkori kormányzatot és a kormányfőt. Szerintem az akkori SZDSZ-MSZP koalícióban is sokan lehettek, akik nem értettek egyet Gyurcsány Ferenccel és azzal, hogy az egyezség egyoldalúan lett felbontva. Szerintem az öszödi beszéd kiszivárgásában is szerepet játszhatott az, hogy a sajátjai is elárulták Gyurcsány Ferencet.

Ma már tudjuk, hogy az eddigi küzdelmet egyértelműen a Fidesz nyerte meg. Az SZDSZ, mint párt már nem létezik, és az MSZP is szinte csak papíron. Egyértelmű a Fidesz dominanciája.

Ahogy írtam ezek a gondolatok feltételezések, és onnan abból indultam ki, hogy próbáltam választ találni arra a kérdésre, hogy a 2005 ös Gyurcsány kormányzat miért betonozta be Polt Pétert a legfőbb ügyészségben. A kommentekben szívesen olvasnék más alternatív gondolatokat...

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyaspisti.blog.hu/api/trackback/id/tr6216222686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása