Közélet és mi egy más...

Közélet és mi egy más...

Egy igaz történet... Második rész rész

2020. április 28. - Istvan Gulyas

A történet ott folytatódik, hogy a rendőrség kiemelte a bántalmazót a családból és innetől kezdve az anya tényleg egyedül maradt a két gyermekkel és a számtalan megoldhatatlannak látszó problémával. A lakás "természetesen" bántalmazó nevén van, csakúgy mint a bankszámlák kulcsai, de még az állandó letelepedéshez szükséges visszaigazolási kódok is. 

Az angol belügyminisztérium, miközben szorgalmasan próbálta kielégíteni, az angol rasszisták igényeit a Brexit közben, úgy gondolta, hogy az állandó letelepedési státusz egy digitális státusz lesz, és a belépő kódot, csak azzal az email címmel lehet megkapni, amin a regisztáció is megtörtént. Nesze neked domestic abuse...

Ilyenkor az anya egy teljesen új és védtelen helyzetbe kerül, ahol szinte mindent hirtelen kell megtanulnia. Ügyeket kell elkezdeni intézni és mellesleg a család életét is egyben kell tartani. Mellette, még általában az elkövető is vegzálni szokta, mert ugye nem tetszik neki, hogy a régi jól megszokott bántalmazás véget ért, és nincs aki felett uralkodjon.

Ez az elképesztő nehéz helyzetben lévő nő, ekkor valahogy mégiscsak erőt merített valahonnan, és elkezdett mindent elintézni. A gyerkeknek, iskolát, mert ugy a járvány miatt, csak a szociálisan rászorult gyermekek járhatnak, és így el tud járni az anya dolgozni és pénzt keresni. 
Az önkormányzatnál elkezdte átíratni a papírokat a lakásra, es persze a segélyekre, ami járt neki. És közben telelfonon egyre többet zaklatta a volt férje.

A férfi a kontrol vesztés miatt rászánta magát, hogy mégiscsak meggyilkolja a feleségét, mert ha már az övé nem lehet, másé se lehessen. Vagy az újkori magyar rendőrségi szakértők, ezt a jelenséget "szerelemféltésnek" nevezik. Sajnos, ezt a kifejezést egy rendőrségi szakértő használta egy rádiós interjúban.

Szóval, a volt férj megszegi a távolságtartást és egy késsel megszúrja az anyát. A nő túléli a támadást és a gyors kórházi segítségnek köszönhetően már sokkal jobban van. A férfi ezek után előzetes letartóztatásba kerül, és a rendőrség a bírósági tárgyalásig ott is fogja tartani. A tárgyalás még májuban meg lesz tartva. 

Innen kívülről nem tudom, hogy a nő végig tudja e csinálni a tárgyalást, és ki tud e állni a bíróságon a férfi ellen tanúskodni. Sajnos ezen a téren nagyon kevés ilyen nővel találkoztam, és inkább az a jellemző, hogy nem tudnak a külső nyomásnak engedni, és visszavonják a feljelentést. 

A gyilkossági kísérlet után az angol hatóságok is észbe kaptak, és elkezdték felgöngyölíteni az ügyet, illetve  a gyermekvédelem is bevonódott.

A két gyermek pedig szerintem nagyon össze lehet zavarodva, és nem értik mi történt körülöttük. Remélem, hogy fognak kapni megfelelő támogatást, és hogy jövő élhetőbb lesz számukra.

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyaspisti.blog.hu/api/trackback/id/tr4915645186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása