Közélet és mi egy más...

Közélet és mi egy más...

Bogdán Lászlóról másként....

2020. július 25. - Istvan Gulyas

https://index.hu/belfold/2020/07/24/eltemettek_bogdan_laszlot/

Először Bogdán Lászlót az ATV n láttam Kálmán Olgával beszélgetni, és azonnal feltűnt, hogy valami olyat látok, ami nagyon ritka a magyar közéletben. A hitelesség jutott eszembe. Gyorsan el is olvastam és meg is néztem minden dokumentumot, videót, ami a neten fellelhető volt. Tetszettek az ötletei, a lelkesedése, az, hogy kívülről el lehetett hinni neki, hogy ez az ember valóban hisz abban, amit mond és amit csinál. Viszont nem tetszett, ahogy ezeket a jó ötleteit néha kommunikálta, és ahogy beszélt a helyi emberekkel alkalmanként. 

Voltak videók, amelyeken együtt dolgozott a földön a munkásokkal, és ilyet én még csak kampányvideókban láttam, ahol a politikusok kimennek pózolni a gátra, de Bogdán Lászlóról elhittem, hogy volt neki földön végigdolgozott napja. Ahogy néztem ezeket a felvételeket, azt gondoltam, hogy mi lenne, ha Ő lenne a miniszterelnök, aki az előző miniszterelnökökhöz képest nem jogász vagy pénzügyi háttérből érkezik, és van legalább 1 nap bejelentett munkája, amit nem az adófizetők pénzéből töltött, hanem valódi kétkezi munkával. 

Akkor ahogy ezeken morfondíroztam rájöttem, hogy alig van a olyan ember a jelenlegi magyar politikai táblán, aki ne valamilyen értelmiségi szereplő lenne. Ha megnézzük, hogy jelenlegi politikai elit, tele van jogászokkal, közgazdászokkal, és olyan emberekkel, akik csak politikai karrierrel rendelkeznek. Vagyis, életükben nem dolgoztak 1 másodpercet sem azok között az emberek között, akiket állítólag reprezentálnak. A teljes életüket a parlamenti politizálás teszi, tette ki, és kifelé azt mondják, hogy őket bizony az átlagemberek gondjai érdekelnek a legjobban. Sajnos, ez számomra egyáltalán nem hiteles. Ezzel szemben Bogdán László az volt, akkor amikor először láttam. Ahogy beszélt arról, hogy mennyi energiát tett a helyi cigányság képzésébe, és arra, hogy jövőképet tudjon nekik adni. 

Fel is kapta Bogdán Lászlót a média nagyon gyorsan, és el kezdett celebesedni, és ezzel egy időben számomra a hitelessége is kicsit kopott.

Viszont, mit ne adnék, ha a parlamenti helyek többségét Bogdán Lászlóhoz hasonló emberek töltenék ki, akik a valós életbeli tapasztalataikkal, és a munkaközösségeken belüli természetes kiválasztódás során helyi, közösségi vezetővé nőtték ki magukat, és így gyakoroltak hatást azokra a közösségekre, amelyben élnek. És ezekből  a (képzeletbeli) helyi vezetőkből megválasztott képviselők lesznek, akik elkezdik azokat képviselni, akiket addig is támogattak. 

Ehhez képest nézzük meg milyen folyamatok zajlanak, nemcsak Magyarországon, de egész Európában. Gyakorlatilag a politikai elit döntő többsége néhány egyetemről kerül ki, akiknek semmilyen tényleges kapcsolatuk sincs az átlagemberekkel.

Bogdán László ebből a szempontból is úttörő volt, ezért is kezdett hozzá dörgölőzni a teljes politikai elit. Tetszett nekik, hogy van egy ilyen hiteles ember, akivel lehet díszelegni, és további szavazatokat szerezni az átlagemberektől. 

Isten nyugosztalja Bogdán Lászlót. Remélem a személye és a munkája nem csak egy egyszeri példa volt, hanem egy folyamat kezdete...

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyaspisti.blog.hu/api/trackback/id/tr216077676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Derek Chauvin 2020.07.26. 20:02:31

Hat eleg nagy luzer lehetett ha meghalt.

Gyurikutya 2020.07.26. 20:42:37

Kifejezetten erkölcsös belerúgni egy halottba Derek, emellett hazug fogalmat használni, már minősíthetetlen. A lúzer. vesztes; önmegvalósításra alkalmatlan; kilátástalan jövőjű személyt jelent, aminek pont az ellenkezője volt igaz BF-re. Példakép volt. Hogy miért lett öngyilkos, magánügy, de nem lúzerségre utal. Ne irigykedj rá haló poraiban is.

enrikokaruszo 2020.07.26. 22:30:35

Tiszta szív ember volt, nem hiszem, hogy kiszámíthatóan működne pl. egy országgyűlés, ilyen tagokkal....aki így lobog, annak az emberek közt a helye, lelkesedni, biztatni, kézben tartani őket....szerintem a helyén működött, és csak remélni tudom, hogy lesznek követői

nincs1agy 2020.07.27. 10:51:12

@Gyurikutya: Valszeg amit felépített, kezdett nem megfelelően működni, esetleg korábbi támogatói is hanyagolni kezdték..A legtöbb öngyilkosság mögött anyagi okok állnak.

Gyurikutya 2020.07.27. 12:49:24

Gyógyíthatatlan beteg volt.

szánmonoxid 2020.07.27. 13:00:34

Mitől másként?
Tök ugyanúgy írsz róla, mint mindenki más.

@Gyurikutya:
Ezt te honnan tudod? Mert a családja nem tudott róla, ahogy a barátai sem.
De neked nyilván elmondta a kocsmában, két feles között.

Egyébként ha valaki öngyilkos lesz, az azért nem túl pozitív dolgokra utal.
Kivételek persze vannak, de nem hiszem, hogy Bogdán japán szamuráj lett volna.

Mindamellett tényleg minden elismerést megérdemel azért, amit az elmúlt kb. 15 évben tett. Mínusz az öngyilkosság.

Gyurikutya 2020.07.27. 13:07:25

Elég cinikus vagy te világ tudora. Honnan veszed, hogy nem tudtak róla?! Közismert tény volt, hogy akkor vagy azután lett rosszul, amikor New Yorkban az ENSZ-ben beszédet mondott, és ő is posztolt egyszer-egyszer róla.

szánmonoxid 2020.07.27. 13:36:34

@Gyurikutya:
Ja, hogy egyszer rosszul lett, az már azt jelenti, hogy gyógyíthatatlan beteg?

Egyébként még mindig nem válaszoltál a kérdésre: honnan tudod, hogy az volt?
Te voltál az orvosa?
Vagy csak dumálsz alaptalan hülyeségeket?

Revolutionist 2020.07.27. 16:20:43

„Mit nem adnék, ha a parlamenti helyek többségét Bogdán Lászlóhoz hasonló emberek töltenék ki.“

Azért jóbol is megárt a sok... ;) XD
süti beállítások módosítása